Informatie Stad Mechelen

Opvoedwinkel

Wens je informatie over een opvoedingsthema? Of heb je nood aan een gesprek over opvoeding om na te denken over een aanpak op maat van jouw gezin? Neem dan contact op met onze collega’s van de Opvoedingswinkel.

In de Opvoedingswinkel kan je terecht met al je vragen over de opvoeding en ontwikkeling van jouw kind tussen 0 en 21 jaar.  

Opvoedingswinkel – Mechelen Kinderstad

Webinar: Ouders onder druk: ik heb een druk kind

Datum 30 september 2024 om 20u
Prijs: gratis
Spreekster: Sandra Van den Berghe

Inschrijven: https://solidaris.webinargeek.com/ouders-onder-druk-ik-heb-een-druk-kind-2?cst=channel

Elk kind is wel eens druk en luidruchtig. Kinderen bij wie dat vaak zo is, krijgen al snel het etiket ‘ADHD’. Of het nu gaat om ADHD of (net) niet: omgaan met een druk kind kan lastig zijn en vraagt een bijzondere manier van opvoeden.  
In dit webinar verduidelijkt therapeute Sandra Van den Berghe het verschil tussen een kind dat druk ‘doet’ en een kind dat druk ‘is’ en geeft heel wat praktische tips. 
Vragen voor Sandra kan je tijdens de uitzending schriftelijk stellen via de live chat. 

Een initiatief van Solidaris

Ouderschap tegen de klok: reflecties op ons levensritme

Datum: 22 oktober 2024 om 19.30u
Prijs: gratis
Spreekster: Jolien Legrand

Inschrijven: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSesqdja4TKbuy-vkk7gnjlsBMH9i4FpUYJ3z60ylZSTRrvQxA/viewform

We rennen hard vandaag, en ouderschap zet dat nog meer op scherp. We kunnen niet wachten tot de kinderen wat groter zijn (en het zorgen wat minder intens), en tegelijk groeien ze zo snel! Het appèl van jonge kindjes is groot, en we doen ons best om alle ballen in de lucht te houden: kinderen, werk, huishouden, familie, hobby’s, … Rust nemen valt bij veel ouders als eerste van het lijstje. Maar dat is niet alles. We vínden ook geen rust. Je hoofd draait op volle toeren en je schakelt voortdurend tussen alles wat er nodig is. Maar wat is er écht nodig? Want als ouders voelen we wel de nood om af en toe te vertragen. Om te genieten van het leven, te verbinden met onze kroost en onze aandacht in het hier en nu te brengen. Onze kinderen nodigen ons volmondig uit om vraagtekens te zetten bij het ritme van het leven.

Een initiatief van Humanistisch verbond